• 073 5460388
  • info@stadbolagetmarsta.se
Flyttknep

Flyttknep som garanterat gör packningen till en barnlek

När du börjar flytta kan det verka som om du ska få allting packat på ett ögonblick. Men efter flera garderober i korridoren och förvaringsbehållare under sängen kommer du snabbt att se att så inte alltid är fallet.

Även om en flytt kan vara en skrämmande upplevelse finns det flera knep du kan prova för att få alla dina tillhörigheter från punkt A till punkt B utan att känna dig helt överväldigad.

Packa ihop

Packa med en plan.

När man tittar på ett fullt möblerat hem kan det vara frestande att kasta allt som passar i lådor bara för att få det packat och ut ur rummet. Även om det kan påskynda utflyttningsprocessen kommer det att allvarligt sakta ner inflyttningsdagen. Packa lådorna per rum - kök, vardagsrum, matsal, sovrum, källare - så att du vet exakt var allting hamnar när det är dags att flytta in i ditt nya hem.

Töm inte dina byråer.

Byråer, nattduksbord, garderober och i stort sett alla andra skåpliknande möbler kan lastas in i flyttbilen som de är eftersom de i princip redan är packade. Kom bara ihåg att tejpa igen lådorna så att de inte öppnas under transporten.

Packa dina resväskor.

Spara kostnaden för några lådor genom att fylla dina resväskor med kläder, skor och andra diverse föremål som inte riktigt får plats i lådor.

Använd dina handdukar på ett bra sätt.

Istället för att packa en låda full av handdukar, filtar och grytlappar, använd dem som du skulle använda bubbelplast. Säkra lampor, keramik, vaser och andra ömtåliga föremål med sängkläder som du redan har till hands.

Packa vardagliga nödvändigheter sist.

Även om du inte behöver allting första natten i ditt nya hem, behöver du ändå saker som pyjamas, tandborstar, handdukar och gymnastikskor. Även om det kan vara frestande att packa dessa saker först, leder det oftast till att de placeras längst bak i lastbilen - ett ställe som snart blir svårt att nå när möblerna väl är lastade. Om du packar nödvändigheter först, låt dem ligga vid sidan om eller gömma dem i bilen.

Flyttningsdagen

Var helt packad innan lastbilen kommer.
Att packa medan du fyller flyttbilen är inte bara stressigt, utan kan också leda till en massa trasiga och felplacerade föremål. Innan lastbilen kommer den stora dagen ska du ha alla dina lådor packade, tejpade och redo att hämtas.

Be om tjänster.

Några extra händer kan vara skillnaden mellan en flytt som tar hela dagen och en som tar tre timmar, så var inte rädd för att be vänner och familj om hjälp!

 

Inflyttningsdagen

Städa innan du flyttar in.

Vi kan inte nog betona detta - du måste städa ditt nya hem innan du flyttar in någonting! Även om de tidigare hyresgästerna torkade av bänkskivorna är det viktigt att ge allting en grundlig rengöring.

Börja med köket.

Eftersom det är ett av de mest använda rummen i ett hus och det rum där det finns flest saker är det en bra idé att packa upp köket först. Du kanske inte har en soffa när du vaknar nästa morgon, men du kommer åtminstone att kunna koka kaffe!

Ge dig själv en tidsfrist.

Om du går in med ett "det blir gjort när det blir gjort"-tänkande kanske det aldrig blir gjort. Ge dig själv i stället en realistisk tidsfrist för när allt ska vara klart.